САЩ виждат забележим напредък от страна на украинските сили в южната

...
САЩ виждат забележим напредък от страна на украинските сили в южната
Коментари Харесай

САЩ: Украйна постигна забележим напредък до Запорожие

Съединени американски щати виждат забележим прогрес от страна на украинските сили в южната част на Запорожие през последните 72 часа, сподели Белият дом в петък, добавяйки настрана, че не може да удостовери известията, че съветските ракети са сложени на бойно дежурство , оповестява " Ройтерс ".

" Забелязахме през последните 72 часа или повече прочут прогрес на украинските въоръжени сили... в тази южна линия на нахлуване, излизаща от региона на Запорожие и те реализираха прочут триумф против тази втора линия на съветската защита ", коментира координаторът за стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Говорейки пред кореспонденти по време на конферентен диалог, Кърби сподели, че от Украйна зависи по какъв начин да се възползва от своя триумф .

" Това не значи, че те не преценяват, че към момента им предстоят тежки борби , до момента в който се пробват да пробият по-на юг ", или че Русия може да предприеме противопоставяне, добави той.

Кърби също сподели, че не може да удостовери известията в петък, че съветските междуконтинентални балистични ракети Сармат, способни за нуклеарни ракети, са сложени на бойно дежурство .
 Украйна проби първата
Украйна проби първата " Линия на Суровикин "

Какво се случва на Южния фронт?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР